Gaziantep, Türkçenin çocuklarını bekliyor

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Gaziantep etkinliği, 11 Haziran'da Kamil Ocak Stadyumu'nda gerçekleştirilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın organizesinde düzenlenen etkinliğe 18 ülkeden 120 öğrenci katılacak.

Uğur Plaza Otel'de etkinlik hakkında bilgi veren Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Erbalcı, ?Türkçe Olimpiyatları Türkçemizin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması için oluşturulan bir emeğin ürünüdür. En iyi Türkçe öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatlar yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırmıştır.? dedi.

Anadolu insanın samimiyetinin neler yapabileceğinin hikâyesini oluşturduklarını kaydeden Erbalcı, ?Topraklarımızdan dünyaya yayılan Türkçenin gücüne inandık. Türkçeyi öğrenen çocukların kardeşlik duyguları ile beslendiklerini gördük. Mevlana'dan Yunus Emre'den şiirler okuyan, türkülerimizi seslendiren bu çocukların bir yaz başında ülkemize bıraktıkları tatlı bir huzur bunun göstergesi değil midir? Bu yıl 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katılacağı Türkçe Olimpiyatları'nın Gaziantep etkinliğini ise Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak ortak düzenlemekteyiz. Etkinliğe 18 Ülkeden 120 öğrenci katılacak. 11 Haziran Pazartesi günü saat 20.30 da Kamil Ocak Stadyumu'nda yapılacak etkinliğe tüm halkımızı davet ediyoruz.? şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi de etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk ve onur duyduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber